سولفات مس
سولفات مس به رنگ آبی و بدون بو دارای کاربردهای متنوعی در زمینه های شیمیائی-صنعتی-کشاورزی و داروئی میباشد.
سولفات مس CuSo4.5H2o دارای کریستالهای آبی رنگ و شفاف میباشد.
فرمهای متنوعی از سولفات مس شامل نمکهای سولفات سه آبه-پنج آبه و هفت آبه موجود است که متداولترین آن سولفات مس5آبه (CuSo4.5H2o) میباشد که به نام سنگ خاراchalcanthite شناخته شده است.
رنگ آبی روشن کریستالهای سولفات مس بهترین راه شناخت این محصول میباشد که به راحتی در آب حل میشود و از ترکیب پودر مس با سولفوریک اسید تهیه میگردد.
سولفات مس بعنوان ضدقارچ برای کنترل ویروسهای باکتریائی و بیماریهای قارچی محصولات –میوه ها و سبزیها ازجمله آفت ها-زخم پوست سیب-زنگ گیاه و لکه برداشتن برگها مورد مصرف قرار میگیرد.از مهمترین نقشهای این محصول میتوان به دخالت آن در تشکیل کلروفیل و پدیده فتوسنتز اشاره نمود.در کشاورزی جهت رفع کمبود مس میتوان سولفات مس محلول در آب را به خاک اضافه و یا محلول پاشی کرد.
بهتر است در اوایل بهار از سولفات مس در حد600الی1200گرم در 1000لیتر آب استفاده کرد.زیرا غلظت زیاد مس اثرات نامطلوبی روی گیاه دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- حالت ترک خوردن میوه ها
- مسموم شدن گیاه
- ایجاد نقاط قهوه ای رنگ برروی برگها
- سیاه شدن رنگ میوه
علاوه بر این سولفات مس در تولیدسموم قارج کش و باکتری کش-مکمل غذای دام و طیور-رنگ مو-معادن-آبکاری-تولید رنگهای سبز و آبی در رنگرزی پارچه های نخی و ابریشمی-باطری سازی-از بین بردن خزه در استخرها-حفاظت چوب و تراورس و…مورد استفاده است.